Skip To Main Content

Desktop Search Container

Our Schools

Language

Sticky Right Buttons

Landing Nav

Breadcrumb

Ferrucci Junior High Addition

Financed by 2015 State Match Funds
Architect: NAC Architecture
General Contractor: Pease & Sons, Inc.
Project Manager: Larry Vandeberg

Thank you, voters. Because of your support, PSD completed an addition of approximately 18,000 square foot east of the existing facility and an addition to the Commons of approximately 3,700 sq. ft. The modifications include:

  • ten (10) classrooms
  • expansion of the Office and Commons
  • removal of portables
  • expansion of the bus loop and parking areas
  • conversion of a computer lab to a drama classroom

Remodeling changed the building entry to the Commons through a secure vestibule to increase safety and security.

The upgrades align more closely with our 1,000-student educational specifications.

Ferrucci Junior High Addition

Building History 

Ferrucci Junior High School opened in 1982 and is located on South Hill, east of Meridian Avenue South and south of 23rd Avenue Southeast. The project architect was Burr and Associates of Tacoma, Washington, and the general contractor was Neeley Construction of Puyallup, Washington. 

The school was named in honor of Dr. Vitt Ferrucci, a long-time area resident, veterinarian, and businessman. In addition, Dr. Ferrucci served the community as a School Board Member for over 38 years, from 1957 to 1995. Dr. Ferrucci was also a Board of Regents member for Washington State University. Vitt Ferrucci was involved in numerous civic programs and resided in Puyallup until his death on June 1, 2009.

The original permanent building has a total of 30 classroom spaces, one (1) gymnasium, one (1) multi-purpose space, three (3) special education rooms and several smaller specialty instructional spaces. 

In September 2022, the school opened a building addition funded with state match funds generated from the 2015 Bond. The building addition of approximately 18,000 sq. ft. was constructed on the east end of the existing building. Another 3,700 sq. ft. was added to the commons area near the main entry. Overall, the project added ten (10) classrooms, expansion of the office and commons, removal of portables, expansion of the bus loop and parking areas, and conversion of a computer lab to a drama classroom. Remodeling changedthe building entry to the commons through a secure vestibule to improve access security. 

Renovation & Addition News

Design drawings

Architects' renderings of the new main entrance and the site plan outlining the additions' locations, the new bus lane, and the expanded parent drop-off zone.